Bandenwissel

Wanneer u de eerste rookworst-reclame voorbij ziet komen, is het tijd voor winterbanden. Een winterband biedt extra veiligheid bij temperaturen van 7°C en lager.

 

Dit komt omdat het rubber van het loopvlak een andere samenstelling heeft dan bij een zomerband en ook bij lage temperaturen flexibel blijft. Ook heeft een winterband lamellen, kleine inkepingen in de profielblokken die voor meer grip zorgen bij het optrekken en remmen.

 

Kies de juiste band op het juiste moment! Van november tot februari is de gemiddelde temperatuur onder de zeven graden. Maak nu een afspraak voor de bandenwissel.

 

 

 

 

Wat is het verschil in remweg tussen zomer- en winterbanden?

Het voordeel van winterbanden bij koud weer (onder de 7°C) is groot. Een auto op winterbanden die 100 km/u rijdt en op een nat wegdek remt, staat vier meter eerder stil dan dezelfde auto op zomerbanden. Dat kan het verschil zijn tussen wel of geen aanrijding.

 

Op sneeuw is het verschil nog groter. Rijdt u 50 km/u op winterbanden en remt u op sneeuw, dan staat u zelfs 28 meter eerder stil. Wissel uw banden op tijd.

 

P.s. trek gekregen na al deze informatie?